Information angående coronaviruset

Alla i samhället har ett ansvar för att den rådande situationen inte ska få allvarliga konsekvenser för äldre och infektionskänsliga. Vi på Furuvik Havskrog kommer göra allt vi kan för att minimera en smittspridning och agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Furuvik Havskrog och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

Hur påverkas Furuvik Havskrog av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

Regeringen har nu beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer tillsvidare, vilket innefattar Furuvik Havskrog som restaurang och konferenslokal till viss del då vi inte kan ha samma beläggning som tidigare. Just nu har vi stängt under april med undantag för specialarrangemang. Vi följer självklart utvecklingen och det Regeringen bestämmer och är redo att ta nya beslut runt frågan om situationen förändrar sig.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Jag är orolig för att äta på Furuvik Havskrog just nu, hur tänker ni kring det?

Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vilka åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen på krogen?

Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de besöker oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städ- och hygienrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

  • – Utökad städning av publika ytor (toaletter, ledstänger, receptionsdisk, dörrhandtag mm)
  • – Ökad användning av engångshandskar
  • – Information om vikten av god handhygien till både gäst och medarbetare
  • – Vår personal tar inte i hand eller kramas (varken mot gäst eller medarbetare)

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till krogen?

Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat – vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Furuvik Havskrog och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information.